top of page

שלושה מתכונים למיצי בריאות בתוספת עשב חיטה של ארקנה

עודכן: 14 בינו׳ 2021

לפניכם - שלושה מתכונים למיץ טעים ובריא. את שלושתם אני מעצים בהוספה של אבקת מיץ עשב החיטה וגוג'י ברי שנקרא ''התחדשות" (חברת ארקנה), ובכך אני נותן ערך מוסף למיץ, שעדיין נישאר טעים מצד אחד וסופר בריא מצד שני.

הערה חשובה: אבקת עשב חיטה של ארקנה בעלת "פטנט" ייחודי - בניגוד לעשב חיטה סטנדרטי, היא טעימה (בזכות שילובה עם גוג'י ברי). ולמה זה חשוב? כי עשב חיטה בפני עצמו הינו מזון בריא ביותר, אך הבעיה היא שבדרך כלל המיץ שתכינו איתו יהיה מר ובעל טעם ליווי לא נעים, לכן זה כמעט בלתי אפשרי להרגיל ילדים לשתות את המיץ. לעומת זאת, מיץ שתכינו עם עשב חיטה של ארקנה יהיה טעים, ותחשבו איזו הצלחה היא לגרום לילדים שלכם לשתות לרוויה משקה שעשיר במינרלים ,ויטמינים, נוגדי חימצון, חומרים אנטי סרטניים ועוד - כנאמר, '' שיחקתם אותה''.


מיץ תפוחים, לימון ועשב חיטה

מיץ בטעם לימונדה מלאת ארומה וטעם


מיץ תפוחים, לימון, נענע ועשב חיטה

למסחטת מיצים קשים (כזאת שסוחטת גזר למשל)

כמות שאפשר להכניס למיכל של ארבע ליטר מלא בקרח (כי קיץ ותרצו מזה הרבה)


מה צריך?


  • 10-20 תפוחים, לא חשוב הסוג והם לא חייבים להראות טוב - לשטוף ולחלק לרבעים

  • 1-1.5 לימון עם הקליפה (עדיף כמובן מהעץ שלכם) , חשוב לשטוף היטב

  • חופן נענע טרייה מהגינה (אפשר של השכן:-)


לסחוט את הכל במסחטה ולהוסיף מים.

שימו לב: ללימון יש מרירות, אז לא להגזים.

לכך להוסיף 2 כפות אבקת עשב חיטה ''התחשות'' (הנה שוב הקישור לרכישה). זה ישמור על צבע ועל חמצון אטי של המיץ.


מצרכים לשתי כוסות:

4 תפוחים ורבע לימון + כפית עשב חיטה של ארקנה ''התחדשות''



מיץ פרות יער, אלוורה ועשב חיטה

מיץ אדום, עשיר במיוחד בערכים תזונתיים


מיץ פרות יער, אלוורה ועשב חיטה

מכינים בבלנדר.

המיץ יוצא טעים ביותר, בעל צבע אדום כהה משגע וערכים תזונתיים כל כך עשירים ונדרש עמוד שלם כדי לפרט אותם, וזה עוד בלי לציין את כל המחקרים שמחזקים את הנאמר. 

וכמובן שם במיקרה הזה אפשר וכדאי להוסיף ''התחדשות '


מה צריך?

  • ג'ל מעלה אלוורה גדול  (חובה לנקות את הג'ל מכל סימן לקליפה או לנוזל ירוק. זה יכול להרוס את הטעם ואת הבריאות.) אפשר גם להשיג אלוורה קפואה למיץ.

  • חופן או שניים או שלוש מאוכמניות קפואות או ,תותי עץ , או פטל  או הכל

  • 4-6 תמרים (רצוי שעברו השרייה והם רכים), אפשר גם סילן טבעי

  • כמה עלי נענע ואפשר גם כמה עלי לואיזה

  • פרוסת לימון עבה עם הקליפה

  • תפוח או שניים חתוך לקוביות

להוסיף מים (וקרח) 

לטחון היטב ולסנן למיץ נקי מחלקיקים

ולהוסיף שתי כפות של אבקת עשב חיטה ''התחדשות

יתכן שנרצה להמתיק עם עוד תפוח

להוסיף קרח למיכל



מיץ שקדים, תמרים, וניל ועשב חיטה

מיוחד לסובלים מצרבת , בקע סרעפתי,  ריפלוקס עליה של חומציות 


זהו משקה שהוא ברמת בסיס גבוה (גם השקדים וגם אבקת התחדשות הינם בסיסיים) ולכן נוגד חומציות. מכינים בבלנדר.


מה צריך?


  • חופן או חופניים של  שקדים שהושרו וקולפו

  • 4-2  תמרים  שהושרו 

  • מים קרים עדיף שעמדו כ3 שעות והכלור התאדה מהם  

  • טיפה וניל

לטחון את כל המרכיבים בבלנדר היטב ולסנן ( אפשר לשמור את הפולפה למאכלים אחרים)

להוסיף אבקת ההתחדשות 


שלושה מתכוני קיץ מעולים בהמשך יגיעו עוד .  אשמח לקבל הערות והארות, לבריאות ולרוויה 

282 צפיות0 תגובות
bottom of page