מתכון למרק ירקות שורש - לחיזוק מערכת החיסון



יש לי חיבה מיוחדת לאמירה "יהיו מזונותיך תרופותיך". אין זאת רק סיסמה יפה, אלא המסר שטומן בתוכו הבנה מלא ליכולת של מזון איכותי, טרי ועשיר בערכים תזונתיים חיוניים להשפיע לטובה על הבריאות.


ע"פ רפואת המזרח (רפואה סינית), ענות החורף משויכת לכליות. חיזוק הכליות חשוב לניקוי הדם מהרעלים, איזון מינרלים בגוף וייצור הורמונים שנחוצים לנו בין היתר לוויסות לחץ הדם וויטמין D.


והיום תקבלו ממני מתקון למרק ירקות שורש - תבשיל קבוע על השולחן שלנו בעונת החורף, וזאת מכוון שהמרכיבים של המרק מחזקים את תפקוד הכליות ומערכת החיסון.


מרק ירקות שורש

מוסיפים לסיר מגוון ירקות שורש- כרישה, בצל, שום, ג'ינג'ר, גזר, בטטה, סלק, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, קולורבי (כמובן שאפשר להוסיף עוד ירקות).


תוספת מיוחדת שלי - שורש אסטרוגולוס טחון, אותו ניתן להשיג בחנויות טבע.

וכמובן, מומלץ להוסיף פטריות מסוגים שונים, כמו פטריות שיטאקי או מיטאקי. שני מרכיבים אלה נחשבים למחזקים רציניים של מערכת החיסון.

לחובבי הבשר מומלץ להוסיף נתח עם עצם. (ע"פ המתכון המקורי מומלץ להשתמש בעצמות הגרוגרת של העוף או החיה). הבישול אמור להיות ארוך ואיטי (מספר שעות ) עד שהעצמות מתרככות.


בתיאבון!


44 צפיות0 תגובות