top of page

דלורית: להיט החורף החדש

עודכן: 14 בינו׳ 2021

הנה הסתיו בפתח, הימים  והלילות מתקררים. החורף מתקרב.

זה הזמן ליהנות מהדלורית, ולאפשר לה להזין אותנו בהתאם לשינוי. נכון שהיא מבשילה בקיץ אך בתור ירק ממשפחת הדלועים היא רגילה לחכות בסבלנות לתורה, כדי להיכנס טרייה או מוקפצת לסלט, להשתדך לטופו  ובצל ירוק (מתכון בהמשך), או להפוך למרק כתום חורפי מפנק.


דלורית מאכל חורף

ההשפעה הבריאותית של דלורית


מעבר לטעמה המתקתק והמחמם, לדלורית יש תכונות שתומכות בבריאותינו:

  • היא עשירה באשלגן  (ודלה בנתרן) ולכן השפעתה חיובית על תיפקוד הלב והיא עשויה לסייע להורדת לחץ דם גבוה.

  • היא עשירה בויטמין C ובבטא קורטן - נוגד חימצון אימתני שמופיע לרוב בצבעי הצהוב והכתום, שניהם חשובים כהגנה בפני התקררות ולחיזוק המערכת החיסונית, וגם למניעת נזקי סטרס, ועל כך מצוינת לספורטאים.

  • לוויטמין C  (שכוחו נחלש לצערנו בבישול) מצטרפים ערכים תזונתיים נוספים בפרי המחוטב הזה.

  • ויטמין A שנחשב למחזק כח הראיה וכחיובי באופן כללי לעיניים.

  • כמו כן, יש גורסים שהשפעתו של ויטמין A מקלה במצב של מחלת החצבת.

  • לדלורית יש ערך גליקמי נמוך, ויש לו כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שעוזרים לעיכול תקין ולפינוי פסולת מהגוף על ידי ספיחה של רעלניים שמצטברים במעי הגס ומשיכתם החוצה מהגוף.

  • לסובלים מבעיות מעיים, מומלץ לטחון אותה היטב או להקפיד בלעיסה.

  • דלורית עשירה גם במגנזיום. השילוב של מגנזיום וויטמין C מונע בריחת סידן ומשפיע לטובה על בריאות המעי.

 לסיכום: צריכה מתונה והרמונית של הדלורית , תסייע לשמירה על בריאות תקינה



מתכונים לדלורית

מתכון טופו ודלורית - יפה וטעים 

מומלץ להגיש  על מצא של אורז או אטריות

  • להקפיץ שום קצוץ דק וג'ינג'ר קצוץ בקצת שמן

  • להוסיף קוביות טופו ( עדיף אורגני) 

  • להוסיף קוביות הדלורית

  • להוסיף רוטב סויה וקצת סילן או דבש

  • לתבל בקמצוץ פלפל שחור

  • לתת להתבשל עד ריכוך של הדלורית .

  • להוריד מהאש ולהוסיף בצל ירוק קצוץ.


- ניתן להוסיף קצת שומשום בתפזורת או שתי טיפות של שמן שומשום קלוי (רק לניחוח).

- טיפ נוסף טעים ובריא: לקראת סוף הבישול, כדאי להוסיף אבקת קוזו שהומסה במעט מים קרים. זה ייתן מעין זיגוג למנה (וגם יוסיף לה מרכיב בריאותי חשוב*).


*קוזו הוא עמילן המיוצר משורשי צמח המירנטוס, הוא מרכיב קלסי במטבח היפני ומשמש כתחליף בריאותי  הולם  לקורנפלור ''המהונדס''.

על פי הרפואה הסינית הוא משפיע לטובה על תנועת המים בגוף.

64 צפיות0 תגובות
bottom of page